Image Alt

Kunst

Kunst hos Hurdalsjøen Hotell

I anledning Hurdalsjøen Hotells 50 års jubileum ble det i august 2019 åpnet en skulpturpark. Tema for parken er «mangfold». I det ligger det at den skal inneholde etablerte og uetablerte kunstnere.

Open Call

Flerårig kunstprosjekt til fremme av unge kunstnere

Hurdalsjøen Hotel & Spa, som eies av Utdanningsforbundet, startet etableringen av en skulpturpark i 2019. Nå er kunstprosjektet utvidet og går over flere år. Kunstprosjektet skal fremme unge kunstnere og omfatter årlig konkurranse og sommerutstilling i tillegg til mulighet for residency.

Nico Widerberg Krans

Nico Widerbergs «Krans» kom på plass i bjørkelunden midt i skulpturparken i anledning hotellets 50 års jubileum i 2019.

Skulpturen er i granitt med en krans av kobber..

IMG_4422

Nico Widebergs » Bølgen» er å finne i skulpturparkens sør-ende, med utsyn over Hurdalsjøen.. Skulpturen er i bronse og kom på plass i anledning hotellets 50 års jubileum i 2019

Sverre Koren Bjertnæs

Sverre Bjertnæs geometriske skulptur ble en del av hotellets skulpturpark i september 2019. Skulpturen er å finne på hotellets forside, til høyre for hovedinngangen.

Ole Martin Skaug Damvokteren

Ole Martin Skaug har laget «Damvokteren» i keramikk og stål. Skulpturen var en del av utstillingen ved skulpturparkens åpning i 2019.

Ole Martin Skaug Norssk Rottepinscher 2

«Norsk Rottepinscher» er en av Ole Martin Skaugs signaturskapninger. Av hensyn til gjestenes sikkerhet er den plassert i et bur av stål.

Jørleif Uthaug Relief

«Relief i stål», av Jørleif Uthaug (1911-1990), er å finne på veggen, under glasstaket i hotellets lobby.

Henrik Gjerstad Fragment in motion

Henrik Gjerstad har laget «Fragment in motion» i stål. Henrik Gjerstad studerer for tiden arkitektur i København

Pål Gjerstad Pianisten har gått hjem

«Pianisten har gått hjem», er navnet på dette verket av Pål Gjerstad.

Her har hotellets gamle piano fått evig liv ved at Hoteldirektøren sprøytemalte det med betong. Benken viser også Pål Gjerstads evner som metallarbeider.

Josef Yohannes Urban Legend

Josef Yohannes er skaperen av «Urban Legend». Langs hotellets turvei i skogen kan man se se en tegneserie som ble laget til grunnlovsjubileet i 2014.

Ole Martin Skaug Flygende Hunder

Ole Martin Skaug sine «Flygende hunder» er finne i furutrærne på hotellets forside.

Ole Martin Skaug Swinger

«Swinger» av Ole Martin Skaug storkoser seg i bjørka. Den er å finne ved den sydligste av de to badstuer  ved bredden av Hurdalsjøen.