À la Carte Meny kveld
Meny
Topp råvarer – Unike viner – Gode opplevelser
AX Mat & Vin står for ærlig, ureist og kortreist mat og drikke i sesong.
Vi bruker urter og grønnsaker vi har dyrket selv, både i maten og i våre egne øltyper.
AX som i et kornaks, naturlig og en viktig ingrediens i både mat og drikke.
Her finner du viner i alle klasser og fra alle verdenshjørner.
Mandag – søndag: 17.00 – 21.30
Forretter
Vitello Tonnato, kalvestek med grillet tunfisk, tunfiskmajones, tomatconcassé og fritert kapers.
Vitello Tonnato, veal, tuna, tuna mayo, tomato concassé and deep fried capers.
225,-
Allergens: Sulfite, eggs, fish and mustard
Drikkeanbefaling
Montresor Soave Classico DOC 140,- / 700,-
Hotellets egen øl, AX Saison, 75 cl: 345,-
Varmrøkt sik fra Hurdalsjøen med, Edamame bønnesalat, syltet blomkål og gulrot. Sprø rug og ramsløkemulsjon
Smoked whitefish from Hurdal with edamame bean salad, pickled cauliflower and carrot. Crispy rye and ramson mayonnaise
225,-
Allergens: sulfite, fish, mustard, eggs and rye
Drikkeanbefaling
Domaine Rolet Arbois Chardonnay, Jura, Frankrike. Glass: 180,- | Flaske: 900,-
Gresskarsuppe med kokos og lime toppet med ristede gresskarkjerner og chiliolje. Serveres med focacciabrød.
195,-
Pumpkin soup with roasted pumpkin seeds and chili oil. Focaccia bread.
Drikkeanbefaling
La Channelle Sancerre, Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike. Glass: 180,- | Flaske: 900,-
Hovedretter
Indrefilet av elg med potet og hvitløkspure, sopp, spinat, brokkolini, syltede tyttebær og einebærglace.
Moose tenderloin with potato and garlic puree, mushrooms, spinach, pickled lingonberries, broccolini and juniper glace
570,-
Allergens: Celery, sulfite and milk
Drikkeanbefaling
Les Olivieres Côtes du Rhône 160 ,- / 800,-
Confitert kyllinglår med syrlig sommerkål, bakte poteter, spinat i en sennep og estragonkremsaus.
Chicken confit with sour summer cabbage, baked potatoes and spinach in tarragon cream sauce.
475,-
Allergen: Milk, mustard and sulfite
Drikkeanbefaling
Peppoli Chianti Classico DOCG 160,- / 825,-
Bakt hellefisk fra Hjelmeland med smørdampede knollgrønnsaker, Asparges, pepperrotsaus og dillolje
Baked halibut with butter-steamed root vegetables, asparagus, horseradish sauce and dill oil
475,-
Allergens: Fish, milk, celery, sulfite.
Drikkeanbefaling
Riesling by Hurdalsjøen hotell 155,- / 775,-
Kunstnervin - Nico Widerberg - Vi To
Pannestekt Gnocchi med siciliansk caponata og oliven gremolata. Vegan
Pan fried Gnocchi with Sicilian caponata and olive gremolata Vegan.
295,-
Allergens: sulfite and wheat
Drikkeanbefaling
Hurdalsjøen Hotell Langhe Nebbiolo 155,- / 775,-
Side retter / side orders
Grillet Focaccia
75,-
Allergener: Hvete, selleri, sesamfrø
Pommes Frites
75,-
(250 gr.)
Aioli
65,-
(50 gr.)
Allergener: Egg, sennep
Våre populære og kortreiste hamburgere
AX - spesial med bacon & cheddar
Burger av høyrygg toppet med bacon, cheddar, salat, løk, tomat, urtemajones og pommes frites.
Beef burger with cheddar, bacon, onion, salad, tomato, herb mayo and fries.
310,-
Allergener: Egg, hvete, melk
Svin på skogen
Burger av høyrygg toppet med cheddar, salat, løk og tomat confitert svin fra Kabberud gård, baconmajones og pommes frites.
Beef burger with cheddar, onion, bacon, salad, tomato, confit of local pork and bacon mayo and fries
310,-
Allergens: wheat, eggs, milk, mustard and sulfite
Storfisker’n
Burger av lokal gjedde fra Hurdalsjøen. Serveres med rødkålsalat, urtemajo og pommes frites med dillsalt.
Burger of local pike from Hurdal. Served with red cabbage salad, herb mayo and fries with dill salt.
310,-
Allergens: fish, milk, wheat, eggs, mustard and sulfite
Drikkeanbefaling
Fram Chardonnay 160,- / 800,-
Prunotto Barbera d`Alba 160,- / 800,-
Desserter
Jordbærsalat med husets fløteis og melkeskum og hippenkjeks
Strawberry salad with ice cream, milk foam and crispy pastry.
205,-
Allergens: wheat, milk and soy
Vår signaturdessert «Omelette Hurdal»
Sukkerbrød med Hurdalsrosevann, aroniabærkompott, granskuddis og marengs
Our signature dessert "Omelette Hurdal". Sponge cake with Hurdal rose water, chokeberry compote, spruce ice cream and meringue.
195,-
Allergens: Wheat, egg and milk
Vinanbefaling
Royal Tokaji Late Harvest 2016, Ungarn. 6 cl: 100,-
Et utvalg av hjemmelaget is og sorbet
165,-
Allergener: Egg, hvete, melk
Vinanbefaling
Royal Tokaji Late Harvest 2016, Ungarn. 6 cl: 100,-
Ikke rom for dessert?
190-
Hva med et glass Champagne?
190,-
Maison Pol Roger, Epernay, Champagne. 12,5 cl.
Petit four
fra vårt konditori. Pr. stk.
35-
Dagens kake
med vaniljeis
145-