À la Carte Meny kveld

Meny

Topp råvarer – Unike viner – Gode opplevelser

AX Mat & Vin står for ærlig, ureist og kortreist mat og drikke i sesong.
Vi bruker urter og grønnsaker vi har dyrket selv, både i maten og i våre egne øltyper.
AX som i et kornaks, naturlig og en viktig ingrediens i både mat og drikke.
Her finner du viner i alle klasser og fra alle verdenshjørner.

Mandag – søndag: 17.00 – 21.30

Forretter

Vitello Tonnato, kalvestek med grillet tunfisk, tunfiskmajones, tomatconcassé og fritert kapers.

Vitello Tonnato, veal, tuna, tuna mayo, tomato concassé and deep fried capers.

225,-

Allergens: Sulfite, eggs, fish and mustard  

Drikkeanbefaling

Montresor Soave Classico DOC 140,- / 700,-

Hotellets egen øl, AX Saison, 75 cl: 345,-

Varmrøkt sik fra Hurdalsjøen med, Edamame bønnesalat, syltet blomkål og gulrot. Sprø rug og ramsløkemulsjon

Smoked whitefish from Hurdal with edamame bean salad, pickled cauliflower and carrot. Crispy rye and ramson mayonnaise

225,-

Allergens: sulfite, fish, mustard, eggs and rye 

Drikkeanbefaling

Domaine Rolet Arbois Chardonnay, Jura, Frankrike. Glass: 180,- | Flaske: 900,-

Gresskarsuppe med kokos og lime toppet med ristede gresskarkjerner og chiliolje. Serveres med focacciabrød.

195,-

Pumpkin soup with roasted pumpkin seeds and chili oil. Focaccia bread.

Allergener: sulfitt.

Drikkeanbefaling

La Channelle Sancerre, Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike. Glass: 180,- | Flaske: 900,-

Hovedretter

Indrefilet av elg med potet og hvitløkspure, sopp, spinat, brokkolini, syltede tyttebær og einebærglace.

Moose tenderloin with potato and garlic puree, mushrooms, spinach, pickled lingonberries, broccolini and juniper glace

570,-

Allergens: Celery, sulfite and milk 

Drikkeanbefaling

Les Olivieres Côtes du Rhône 160 ,- / 800,-

Confitert kyllinglår med syrlig sommerkål, bakte poteter, spinat i en sennep og estragonkremsaus.

Chicken confit with sour summer cabbage, baked potatoes and spinach in tarragon cream sauce.

475,-

Allergen: Milk, mustard and sulfite 

Drikkeanbefaling

Peppoli Chianti Classico DOCG 160,- / 825,-

Bakt hellefisk fra Hjelmeland med smørdampede knollgrønnsaker, Asparges, pepperrotsaus og dillolje

Baked halibut with butter-steamed root vegetables, asparagus, horseradish sauce and dill oil

475,-

Allergens: Fish, milk, celery, sulfite. 

Drikkeanbefaling

Riesling by Hurdalsjøen hotell 155,- / 775,-

Kunstnervin - Nico Widerberg - Vi To

Pannestekt Gnocchi med siciliansk caponata og oliven gremolata. Vegan

Pan fried Gnocchi with Sicilian caponata and olive gremolata Vegan.

295,-

Allergens: sulfite and wheat 

Drikkeanbefaling

Hurdalsjøen Hotell Langhe Nebbiolo 155,- / 775,-

Side retter / side orders

Grillet Focaccia

75,-

Allergener: Hvete, selleri, sesamfrø

Pommes Frites

75,-

(250 gr.)

Aioli

65,-

(50 gr.)

Allergener: Egg, sennep

Våre populære og kortreiste hamburgere

AX - spesial med bacon & cheddar

Burger av høyrygg toppet med bacon, cheddar, salat, løk, tomat, urtemajones og pommes frites.

Beef burger with cheddar, bacon, onion, salad, tomato, herb mayo and fries.

310,-

Allergener: Egg, hvete, melk

Svin på skogen

Burger av høyrygg toppet med cheddar, salat, løk og tomat confitert svin fra Kabberud gård, baconmajones og pommes frites.

Beef burger with cheddar, onion, bacon, salad, tomato, confit of local pork and bacon mayo and fries

310,-

Allergens: wheat, eggs, milk, mustard and sulfite   

Storfisker’n

Burger av lokal gjedde fra Hurdalsjøen. Serveres med rødkålsalat, urtemajo og pommes frites med dillsalt.

Burger of local pike from Hurdal. Served with red cabbage salad, herb mayo and fries with dill salt.

310,-

Allergens: fish, milk, wheat, eggs, mustard and sulfite 

Drikkeanbefaling

Fram Chardonnay 160,- / 800,-

Prunotto Barbera d`Alba 160,- / 800,-

Desserter

Jordbærsalat med husets fløteis og melkeskum og hippenkjeks

Strawberry salad with ice cream, milk foam and crispy pastry.

205,-

Allergens: wheat, milk and soy 

Vår signaturdessert «Omelette Hurdal»

Sukkerbrød med Hurdalsrosevann, aroniabærkompott, granskuddis og marengs

Our signature dessert "Omelette Hurdal". Sponge cake with Hurdal rose water, chokeberry compote, spruce ice cream and meringue.

195,-

Allergens: Wheat, egg and milk 

Vinanbefaling

Royal Tokaji Late Harvest 2016, Ungarn. 6 cl: 100,-

Et utvalg av hjemmelaget is og sorbet

165,-

Allergener: Egg, hvete, melk

Vinanbefaling

Royal Tokaji Late Harvest 2016, Ungarn. 6 cl: 100,-

Ikke rom for dessert?

190-

Hva med et glass Champagne?

190,-

Maison Pol Roger, Epernay, Champagne. 12,5 cl.

Petit four

fra vårt konditori. Pr. stk.

35-

Dagens kake

med vaniljeis

145-