À la Carte Meny kveld

Meny

Topp råvarer – Unike viner – Gode opplevelser

Står for ærlig, ureist og kortreist mat og drikke i sesong.
Vi bruker urter og grønnsaker vi har dyrket selv, både i maten og i våre egne øltyper.
AX som i et kornaks, naturlig og en viktig ingrediensi både mat og drikke.
Du vil finne viner i alle klasser og fra alle verdenshjørner.

Mandag – søndag: 17.00 – 21.30

Forretter

Terrin av hotellets egen kortreiste gris

fra Kabberud gård, med gresskar- og mangosalsa og puffet svor.

175,-

Allergener: Sulfitt

Drikkeanbefaling

Riesling by Hurdalsjøen Hotell. Kunstnervin - Nico Widerberg - Vi To, Rheingau Tyskland. Glass: 155,-

775,-

Hotellets egen øl AX Saison - 75 cl

345,-

Akevitt- og tyttebærgravet ishavsrøye

med dillpoteter

195,-

Allergener: Fisk, sennep

Drikkeanbefaling

Gorro Alvarinho. Alvarinho Vinho Verde, Portugal - Glass: 175,-

875,-

Bakt rødbete

med cashewkrem, salat, urteolje og fritert bokhvete

185,-

Allergener: Cashew

Drikkeanbefaling

Reyneke Organic Chenin Blanc. Chenin Blanc Stellenbosch, Sør-Afrika. Glass: 155,-

790,-

Kremet skogsoppsuppe

185,-

med syltet kantarell, ristet Kraftkabbe spekepølse fra Hurdal, pisket rømme og urteolje med urter fra egen hage

Allergener: Melk, sulfitt

Drikkeanbefaling

Maison Alexandre Bonnet Champagne. 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay, Frankrike - Glass: 190,-

950,-

Banfi La Pettegola Vermentino. Vermentino Bolgheri, Toscana, Italia - Glass: 150,-

755,-

Hovedretter

Reinsdyr fra Valdres

med smørstekt sopp, pastinakk bakt med løpstikke, portvinsaus og urtebakte småpoteter. Serveres med rørte tyttebær

495,-

Allergener: Melk, selleri, sulfitt

Drikkeanbefaling

Reyneke Syrah. Syrah, Stellenbosch, Sør - AfrikaGlass: 180,-

890,-

Rosastekt lam

med smørstekt kål og sopp, saltbakt sjalottløk, gresskar, rosmarinsaus og potetpure tilsmakt hvitløk

475,-

Allergener: Melk, selleri, sulfitt

Drikkeanbefaling

Ramon Bilbao Crianza. Tempranillo, Rioja, Spania - Glass: 145,-

745,-

Stekt torsk fra Tustna

med ristet Bjorliskinke, fersk ertepure, glasert gulrot med honning fra Hurdal, rødvinsglace og urtebakte småpoteter

475,-

Allergener: Fisk, melk, selleri, sulfitt

Drikkeanbefaling

Raimonda Barbera d`Alba. Barbera., Piemonte, Italia - Glass: 145,-

710,-

Polentabiff

med stekt pac choi, kikert- og gresskarsalsa, ruccolapesto og granateple. Serveres med urtebakte småpoteter. (Vegan)

395,-

Allergener: Hvete, selleri, sesamfrø

Drikkeanbefaling

Hurdalsjøen Hotell Langhe Nebbiolo Kunstnervin – Sverre Bjertnes - Moren. Langhe, Piemonte, Italia - Glass: 155,-

755,-

Hamburgere

Besøk fra fjerne strøk

Hamburger av høyrygg med cheddar, spire- og kålsalat, soya-, lime- og ingefærvinaigrette. Serveres med sterk tom yum majones og pommes frites

295,-

Allergener: Egg, hvete, melk, sulfitt

Svin på skogen

Hamburger av høyrygg toppet med cheddar, sprøstekt bacon, confitert svin fra Kabberud gård, baconmajones og pommes frites

295,-

Allergener: Egg, hvete, melk, sulfitt

Fiskelykke

Hamburger av gjedde fra Hurdalsjøen med purre, hvitløk og urter. Serveres med rødkålsalat, urtemajones og pommes frites med dillsalt

295,-

Allergener: Egg, hvete, melk, sennep, sulfitt

Drikkeanbefaling

Hotellets egen pils, - Kor i Granskauen - 33 cl

135,-

Hotellets eget hveteøl - JubelbrØL – 33 cl

135,-

Raimonda Barbera d`Alba. Barbera, Piemonte Italia - Glass: 145,-

710,-

Desserter

Syltede Victoria-plommer

fra Hovelsrud gård med whisky-is og tørket krydderkake

195,-

Allergener: Egg, havre, hvete, melk

Vinanbefaling

Corte Giara Recioto della Valpolicella 2015. 70% Corvina Veronese, 30% Rondinella. Veneto, Italia - 6 cl

140,-

Vår signaturdessert «Omelette Hurdal»

195,-

Sukkerbrød med Hurdalsrosevann, aroniabærkompott, granskuddis og marengs

Allergener: Egg, hvete

Utvalg av hjemmelaget is og sorbet

165,-

Allergener: Egg, hvete, melk

Vinanbefaling

Royal Tokaji Late Harvest. Ungarn - 6 cl

100,-

Grillet Chevre fra Haukeli

med kompott av Victoria-plommer fra Hovelsrud gård og valnøtter med rom og karamell

235,-

Allergener: Hvete, melk, valnøtter

Ikke rom for dessert? Hva med et glass Champagne?

190-

Petit four

Pr. stk.

35-

Dagens kake

med vaniljeis

145-

Vegansk 3 retters meny - 735,-

Bakt rødbete

med cashewkrem, salat, urteolje og fritert bokhvete

Allergener: Cashew

Drikkeanbefaling

Reyneke Organic Chenin Blanc. Chenin Blanc, Stellenbosch, Sør-Afrika - Glass 155,-

790,-

Polentabiff

med stekt pac choi, kikert- og gresskarsalsa, ruccolapesto og greneteple. Serveres med urtebakte småpoteter

Allergener: Hvete, selleri, sesam

Drikkeanbefaling

Hurdalsjøen Hotell Langhe Nebbiolo Kunstnervin – Sverre Bjertnes - Moren, Nebbiolo, Piemonte, Italia. Glass: 155,-

775,-

Utvalg av hjemmelaget frukt- og bærsorbèt

4 kuler

Allergener: Sulfitt

Vinanbefaling

Royal Tokaji Late Harvest 2016. Ungarn - 6 cl

100,-