À la Carte Meny kveld
Meny
Topp råvarer – Unike viner – Gode opplevelser
Står for ærlig, ureist og kortreist mat og drikke i sesong.
Vi bruker urter og grønnsaker vi har dyrket selv, både i maten og i våre egne øltyper.
AX som i et kornaks, naturlig og en viktig ingrediensi både mat og drikke.
Du vil finne viner i alle klasser og fra alle verdenshjørner.
Mandag – søndag: 17.00 – 21.30
Forretter | Hovedretter | Hamburgere | Desserter | Vegansk
Forretter
Terrin av hotellets egen kortreiste gris
fra Kabberud gård, med gresskar- og mangosalsa og puffet svor.
175,-
Allergener: Sulfitt
Drikkeanbefaling
Riesling by Hurdalsjøen Hotell. Kunstnervin - Nico Widerberg - Vi To, Rheingau Tyskland. Glass: 155,-
775,-
Hotellets egen øl AX Saison - 75 cl
345,-
Akevitt- og tyttebærgravet ishavsrøye
med dillpoteter
195,-
Allergener: Fisk, sennep
Drikkeanbefaling
Gorro Alvarinho. Alvarinho Vinho Verde, Portugal - Glass: 175,-
875,-
Bakt rødbete
med cashewkrem, salat, urteolje og fritert bokhvete
185,-
Allergener: Cashew
Drikkeanbefaling
Reyneke Organic Chenin Blanc. Chenin Blanc Stellenbosch, Sør-Afrika. Glass: 155,-
790,-
Kremet skogsoppsuppe
185,-
med syltet kantarell, ristet Kraftkabbe spekepølse fra Hurdal, pisket rømme og urteolje med urter fra egen hage
Allergener: Melk, sulfitt
Drikkeanbefaling
Maison Alexandre Bonnet Champagne. 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay, Frankrike - Glass: 190,-
950,-
Banfi La Pettegola Vermentino. Vermentino Bolgheri, Toscana, Italia - Glass: 150,-
755,-
Hovedretter
Reinsdyr fra Valdres
med smørstekt sopp, pastinakk bakt med løpstikke, portvinsaus og urtebakte småpoteter. Serveres med rørte tyttebær
495,-
Allergener: Melk, selleri, sulfitt
Drikkeanbefaling
Reyneke Syrah. Syrah, Stellenbosch, Sør - AfrikaGlass: 180,-
890,-
Rosastekt lam
med smørstekt kål og sopp, saltbakt sjalottløk, gresskar, rosmarinsaus og potetpure tilsmakt hvitløk
475,-
Allergener: Melk, selleri, sulfitt
Drikkeanbefaling
Ramon Bilbao Crianza. Tempranillo, Rioja, Spania - Glass: 145,-
745,-
Stekt torsk fra Tustna
med ristet Bjorliskinke, fersk ertepure, glasert gulrot med honning fra Hurdal, rødvinsglace og urtebakte småpoteter
475,-
Allergener: Fisk, melk, selleri, sulfitt
Drikkeanbefaling
Raimonda Barbera d`Alba. Barbera., Piemonte, Italia - Glass: 145,-
710,-
Polentabiff
med stekt pac choi, kikert- og gresskarsalsa, ruccolapesto og granateple. Serveres med urtebakte småpoteter. (Vegan)
395,-
Allergener: Hvete, selleri, sesamfrø
Drikkeanbefaling
Hurdalsjøen Hotell Langhe Nebbiolo Kunstnervin – Sverre Bjertnes - Moren. Langhe, Piemonte, Italia - Glass: 155,-
755,-
Hamburgere
Besøk fra fjerne strøk
Hamburger av høyrygg med cheddar, spire- og kålsalat, soya-, lime- og ingefærvinaigrette. Serveres med sterk tom yum majones og pommes frites
295,-
Allergener: Egg, hvete, melk, sulfitt
Svin på skogen
Hamburger av høyrygg toppet med cheddar, sprøstekt bacon, confitert svin fra Kabberud gård, baconmajones og pommes frites
295,-
Allergener: Egg, hvete, melk, sulfitt
Fiskelykke
Hamburger av gjedde fra Hurdalsjøen med purre, hvitløk og urter. Serveres med rødkålsalat, urtemajones og pommes frites med dillsalt
295,-
Allergener: Egg, hvete, melk, sennep, sulfitt
Drikkeanbefaling
Hotellets egen pils, - Kor i Granskauen - 33 cl
135,-
Hotellets eget hveteøl - JubelbrØL – 33 cl
135,-
Raimonda Barbera d`Alba. Barbera, Piemonte Italia - Glass: 145,-
710,-
Desserter
Syltede Victoria-plommer
fra Hovelsrud gård med whisky-is og tørket krydderkake
195,-
Allergener: Egg, havre, hvete, melk
Vinanbefaling
Corte Giara Recioto della Valpolicella 2015. 70% Corvina Veronese, 30% Rondinella. Veneto, Italia - 6 cl
140,-
Vår signaturdessert «Omelette Hurdal»
195,-
Sukkerbrød med Hurdalsrosevann, aroniabærkompott, granskuddis og marengs
Allergener: Egg, hvete
Utvalg av hjemmelaget is og sorbet
165,-
Allergener: Egg, hvete, melk
Vinanbefaling
Royal Tokaji Late Harvest. Ungarn - 6 cl
100,-
Grillet Chevre fra Haukeli
med kompott av Victoria-plommer fra Hovelsrud gård og valnøtter med rom og karamell
235,-
Allergener: Hvete, melk, valnøtter
Ikke rom for dessert? Hva med et glass Champagne?
190-
Petit four
Pr. stk.
35-
Dagens kake
med vaniljeis
145-
Vegansk 3 retters meny - 735,-
Bakt rødbete
med cashewkrem, salat, urteolje og fritert bokhvete
Allergener: Cashew
Drikkeanbefaling
Reyneke Organic Chenin Blanc. Chenin Blanc, Stellenbosch, Sør-Afrika - Glass 155,-
790,-
Polentabiff
med stekt pac choi, kikert- og gresskarsalsa, ruccolapesto og greneteple. Serveres med urtebakte småpoteter
Allergener: Hvete, selleri, sesam
Drikkeanbefaling
Hurdalsjøen Hotell Langhe Nebbiolo Kunstnervin – Sverre Bjertnes - Moren, Nebbiolo, Piemonte, Italia. Glass: 155,-
775,-
Utvalg av hjemmelaget frukt- og bærsorbèt
4 kuler
Allergener: Sulfitt
Vinanbefaling
Royal Tokaji Late Harvest 2016. Ungarn - 6 cl
100,-