À la Carte Meny - dag
Meny
Topp råvarer – Unike viner – Gode opplevelser
AX Mat & Vin står for ærlig, ureist og kortreist mat og drikke i sesong.
Vi bruker urter og grønnsaker vi har dyrket selv, både i maten og i våre egne øltyper.
AX som i et kornaks, naturlig og en viktig ingrediens i både mat og drikke.
Her finner du viner i alle klasser og fra alle verdenshjørner.
Mandag – søndag: 12.00 – 17.00
Hovedretter
Salat lyonnaise med bacon og posjert egg
Salad lyonnaise with bacon and poached egg
295,-
Allergens: mustard, eggs, sulfite and wheat
Drikkeanbefaling
Riesling by Hurdalsjøen hotell - 155 / 775
Kunstnervin - Nico Widerberg - Vi To
Elegant, leskende riesling med floral duft og hint av grønne epler, velbalansert.
Minuty Prestige Rosè - 180 / 900
Frisk, fruktig smak. Aroma av aprikos og gul fersken. Hint av sitrus i avslutning.
Boeuf bourguignon med potetpure
Boeuf bourguignon with mashed potatoes
395,-
Allergens: sulfite, milk
Drikkeanbefaling
Les Olivieres Côtes du Rhône - 160 / 800
Aroma av røde rips, kirsebær, bjørnebærfrukter.
Rund med myke tanniner. Mørkerød
Klassisk Fransk løksuppe med Kraftkabbe (lokal spekepølse i fra Kabberud gård) og Norsk alpe-ost krutong
Classic French onion soup with local cured sausage and Norwegian “alp cheese toast”
235,-
Allergens: wheat, milk, fish and sulfite
Drikkeanbefaling
La Channelie Sancerre - 180 / 900
Lys gul. Friske aromaer med innslag av sitrus, lime og stikkelsbær. Frisk og fyldig smak av tropiske frukter og sitrus.
Gresskarsuppe med kokos og lime toppet med ristede gresskarkjerner og chiliolje. Serveres med focaccia (vegansk)
Pumpkin soup with roasted pumpkin seeds and chili oil. served with focaccia (vegan)
235,-
Allergens: wheat
Drikkeanbefaling
La Channelie Sancerre 180,- / 900,-
Grillet Focaccia
75,-
Grillet Focaccia
Pommes Frites
75,-
(250 gr.)
Aioli
65,-
(50 gr.)
Allergener: Egg, melk, sennep
Våre populære og kortreiste Hamburgere
AX - spesial med bacon & cheddar
Burger av høyrygg toppet med bacon, cheddar, salat, løk, tomat, urtemajones og pommes frites.
Beef burger with cheddar, bacon, onion, salad, tomato, herb mayo and fries.
340,-
Allergens: wheat, egg and milk
Pulled pork sandwich (av svin fra Kabberud gård Hurdal)
Burgerbrød med BBQ marinert pulled pork, coleslaw, tomat, løk, salat og pommes frites.
Pulled pork sandwich with BBQ marinated pulled pork from Kabberud farm in Hurdal, coleslaw, lettuce, tomato, onions and fries
340,-
Allergens: wheat, eggs, milk, mustard and sulfite
Storfisker’n (med torsk fra Vaag i Henningsvær Lofoten)
Burger med filet av torsk
Serveres med coleslaw, gremolata, salat, løk og pommes frites.
Burger with cod filet from Vaag in Henningsvær Lofoten Served with coleslaw, gremolata, onions and fries.
340,-
Allergens: fish, milk, wheat, eggs, mustard and sulfite
Drikkeanbefaling
Hotellets egen lager - Kor i Granskauen – 33cl / 154,-
Prunotto Barbera d`Alba 160,- / 800,-
Domaine Rolet Arbois Chardonnay 180 / 900,-
Desserter / Deserts
Petit Four fra vårt konditori, pr.stk
35,-
Dagens Kake med vaniljeis
145,-
Spør din servitør
Cake of the day with vanilla ice cream
Ask your waiter
Et utvalg hjemmelaget is og sorbet
165,-
Homemade sorbets and ice cream Allergens: Milk, egg and wheat
Vinanbefaling
Royal Tokaji Late Harvest 2016, Ungarn. 6 cl: 100,-
Petit Four fra vårt Konditori
Pr. stk.
35,-
Kaffe / Coffee Presskanne Te / Tea med påfyll
52,-
Røyse frukt og bærpresseri 33cl
- Eple
- Stikkelsbær
- Eple og rabarbra
- Eple og solbær
89,-
Hurdalsjøen Hotells boblevann 1ltr.
40,-