À la Carte Meny - dag

Meny

Topp råvarer – Unike viner – Gode opplevelser

AX Mat & Vin står for ærlig, ureist og kortreist mat og drikke i sesong.
Vi bruker urter og grønnsaker vi har dyrket selv, både i maten og i våre egne øltyper.
AX som i et kornaks, naturlig og en viktig ingrediens i både mat og drikke.
Her finner du viner i alle klasser og fra alle verdenshjørner.

Mandag – søndag: 12.00 – 17.00

Hovedretter

Salat lyonnaise med bacon og posjert egg

Salad lyonnaise with bacon and poached egg

295,-

Allergens: mustard, eggs, sulfite and wheat

Drikkeanbefaling

Riesling by Hurdalsjøen hotell - 155 / 775
Kunstnervin - Nico Widerberg - Vi To
Elegant, leskende riesling med floral duft og hint av grønne epler, velbalansert.


Minuty Prestige Rosè - 180 / 900
Frisk, fruktig smak. Aroma av aprikos og gul fersken. Hint av sitrus i avslutning.

Boeuf bourguignon med potetpure

Boeuf bourguignon with mashed potatoes

395,-

Allergens: sulfite, milk

Drikkeanbefaling

Les Olivieres Côtes du Rhône - 160 / 800
Aroma av røde rips, kirsebær, bjørnebærfrukter. Rund med myke tanniner. Mørkerød

Klassisk Fransk løksuppe med Kraftkabbe (lokal spekepølse i fra Kabberud gård) og Norsk alpe-ost krutong

Classic French onion soup with local cured sausage and Norwegian “alp cheese toast”

235,-

Allergens: wheat, milk, fish and sulfite

Drikkeanbefaling

La Channelie Sancerre - 180 / 900

Lys gul. Friske aromaer med innslag av sitrus, lime og stikkelsbær. Frisk og fyldig smak av tropiske frukter og sitrus.

Gresskarsuppe med kokos og lime toppet med ristede gresskarkjerner og chiliolje. Serveres med focaccia (vegansk)

Pumpkin soup with roasted pumpkin seeds and chili oil. served with focaccia (vegan)

235,-

Allergens: wheat  

Drikkeanbefaling

La Channelie Sancerre 180,- / 900,-

Grillet Focaccia

75,-

Grillet Focaccia

Allergener: hvete, sulfitt.

Pommes Frites

75,-

(250 gr.)

Aioli

65,-

(50 gr.)

Allergener: Egg, melk, sennep

Våre populære og kortreiste Hamburgere

AX - spesial med bacon & cheddar

Burger av høyrygg toppet med bacon, cheddar, salat, løk, tomat, urtemajones og pommes frites.

Beef burger with cheddar, bacon, onion, salad, tomato, herb mayo and fries.

340,-

Allergens: wheat, egg and milk 

Pulled pork sandwich (av svin fra Kabberud gård Hurdal)

Burgerbrød med BBQ marinert pulled pork, coleslaw, tomat, løk, salat og pommes frites.

Pulled pork sandwich with BBQ marinated pulled pork from Kabberud farm in Hurdal, coleslaw, lettuce, tomato, onions and fries

340,-

Allergens: wheat, eggs, milk, mustard and sulfite 

Storfisker’n (med torsk fra Vaag i Henningsvær Lofoten)

Burger med filet av torsk
Serveres med coleslaw, gremolata, salat, løk og pommes frites.

Burger with cod filet from Vaag in Henningsvær Lofoten Served with coleslaw, gremolata, onions and fries.

340,-

Allergens: fish, milk, wheat, eggs, mustard and sulfite

Drikkeanbefaling

Hotellets egen lager - Kor i Granskauen – 33cl / 154,-

Prunotto Barbera d`Alba 160,- / 800,-

Domaine Rolet Arbois Chardonnay 180 / 900,-

Desserter / Deserts

Petit Four fra vårt konditori, pr.stk

35,-

Dagens Kake med vaniljeis

145,-

Spør din servitør

Cake of the day with vanilla ice cream

Ask your waiter

Et utvalg hjemmelaget is og sorbet

165,-

Homemade sorbets and ice cream Allergens: Milk, egg and wheat

Vinanbefaling

Royal Tokaji Late Harvest 2016, Ungarn. 6 cl: 100,-

Petit Four fra vårt Konditori

Pr. stk.

35,-

Kaffe / Coffee Presskanne Te / Tea med påfyll

52,-

Røyse frukt og bærpresseri 33cl

- Eple

- Stikkelsbær

- Eple og rabarbra

- Eple og solbær

89,-

Hurdalsjøen Hotells boblevann 1ltr.

40,-