À la Carte Meny kveld

Meny

Topp råvarer – Unike viner – Gode opplevelser

AX Mat & Vin står for ærlig, ureist og kortreist mat og drikke i sesong.
Vi bruker urter og grønnsaker vi har dyrket selv, både i maten og i våre egne øltyper.
AX som i et kornaks, naturlig og en viktig ingrediens i både mat og drikke.
Her finner du viner i alle klasser og fra alle verdenshjørner.

Mandag – søndag: 17.00 – 21.30

Forretter

Terrin av svin, fra Kabberud gård i Hurdal. Med syltet knutekål, trøffelemulsjon puffet svor og feld salat

Pork terrine from Kabberud farm in Hurdal. With pickled kohlrabi, truffle emulsion, crispy skin and lettuce

225,-

Allergens: sulfite and eggs

Drikkeanbefaling

Villa Antinori Bianco - 140 / 700
Frisk, lett og fruktig nese med hit av sitrus, fersken, appelsinblomst og aprikos. Lys gul med grønnskjær.

Hotellets egen øl, AX Saison, 75 cl: 345,-

Tartar av saltbakte beter med hasselnøtt smør, steinsoppemulsjon, feld salat og ristede hasselnøtter

Tartar of salt-baked beetroots with hazelnut butter, porcini emulsion, lettuce and roasted hazelnuts

225,-

Allergens: hazelnuts and sulfite

Drikkeanbefaling

Domaine Rolet Arbois Chardonnay, Jura, Frankrike. Glass: 180,- | Flaske: 900,-

Klassisk Fransk løksuppe med Kraftkabbe (lokal spekepølse i fra Kabberud gård) og norsk Alpe-ost krutong

195,-

Classic French onion soup with local cured sausage and Norwegian “Alp cheese” toast

Allergens: wheat, mustard, sulfite, fish and eggs

Drikkeanbefaling

La Channelle Sancerre, Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike. Glass: 180,- | Flaske: 900,-

Hovedretter

Flatbiff av reinsdyr fra Røros, med pastinakkpure, tyttebærposjert pære, rosenkål og kremet viltsaus

Reindeer fillet steak with parsnip puree, lingonberry poached pear, Brussels sprouts and creamy venison sauce

569,-

Allergens: celery, sulfite and milk

Drikkeanbefaling

Les Olivieres Côtes du Rhône 160 ,- / 800,-

Boeuf bourguignon med potetpure.

Boeuf bourguignon with mashed potatoes

395,-

Allergen: milk and sulfite

Drikkeanbefaling

Peppoli Chianti Classico DOCG 160,- / 825,-

Bakt breiflabb med blomkålpure, grønnkål, gulrøtter, brent løk og bacon glace

Baked monkfish with cauliflower puree, kale, carrots, burnt onions and bacon glace

485,-

Allergens: Fish, milk, celery, sulfite. 

Drikkeanbefaling

Prunotto Dolcetto d’Alba - 160 / 810,-

Fruktig nese med bjørnebær, kirsebær, markjordbær og nøtter. Fruktig og saftig i munnen med fast syrerik avslutning.

Skogsopp-arancini med hvit bønnepure, sauterte gulrøtter, grønnkål, syltede kantareller fra Hurdal og gremolata

Mushroom Arancini with white bean puree, sautéed carrots, kale, pickled chanterelles from Hurdal and gremolata

295,-

Allergens: sulfite and wheat

Drikkeanbefaling

Prazo de Roriz Douro - 150 / 750,-

Preget av modne røde og mørke bær, urter og krydder med innslag av salvie Saftig og bærpreget, god friskhet, bløte tanniner, mørke bær, god lengde. Dyp rubinrød. Lam & Okse

Side retter / side orders

Grillet Focaccia

75,-

Allergener: Hvete, selleri, sesamfrø

Pommes Frites

75,-

(250 gr.)

Aioli

65,-

(50 gr.)

Allergener: Egg, sennep

Våre populære og kortreiste hamburgere

AX - spesial med bacon & cheddar

Burger av høyrygg toppet med bacon, cheddar, salat, løk, tomat, urtemajones og pommes frites.

Beef burger with cheddar, bacon, onion, salad, tomato, herb mayo and fries.

340,-

Allergener: Egg, hvete, melk

Pulled pork sandwich (av svin fra Kabberud gård Hurdal)

Burgerbrød med BBQ marinert pulled pork, coleslaw, tomat, løk, salat og pommes frites.

Pulled pork sandwich with BBQ marinated pulled pork from Kabberud farm in Hurdal, coleslaw, lettuce, tomato, onions and fries

340,-

Allergens: wheat, eggs, milk, mustard and sulfite 

Storfisker’n (med torsk fra Vaag i Henningsvær Lofoten)

Burger med filet av torsk Serveres med coleslaw, gremolata, salat, løk og pommes frites.

Burger with cod filet from Vaag in Henningsvær Lofoten Served with coleslaw, gremolata, onions and fries.

340,-

Allergens: fish, milk, wheat, eggs, mustard and sulfite

Drikkeanbefaling

Fram Chardonnay 160,- / 800,-

Prunotto Barbera d`Alba 160,- / 800,-

Desserter

Fritert camembert fra Gangstad gårdsysteri, med plommemarmelade og blåbær sorbet

Fried camembert from Gangstad, with plum jam and blueberry sorbet

210,-

Allergens: wheat, milk, egg and sulfite

Vår signaturdessert «Omelette Hurdal»

Sukkerbrød med Hurdalsrosevann, aroniabærkompott, granskuddis og marengs

Our signature dessert "Omelette Hurdal". Sponge cake with Hurdal rose water, chokeberry compote, spruce ice cream and meringue.

210,-

Allergens: Wheat, egg and milk 

Vinanbefaling

Royal Tokaji Late Harvest 2016, Ungarn. 6 cl: 100,-

Et utvalg av hjemmelaget is og sorbet

165,-

Homemade sorbets and ice cream

Allergener: Egg, hvete, melk

Vinanbefaling

Royal Tokaji Late Harvest 2016, Ungarn. 6 cl: 100,-

Ikke rom for dessert?

Hva med et glass Champagne?

190,-

Maison Pol Roger, Epernay, Champagne. 12,5 cl.

Petit four

fra vårt konditori. Pr. stk.

35-

Dagens kake

med vaniljeis

145-

Annen drikke:

Røyse frukt og bærpresseri - 33cl / 89,-
- Eple
- Stikkelsbær
- Eple og rabarbra
- Eple og solbær


Hurdalsjøen Hotells boblevann - 1ltr / 40,-