À la Carte Meny kveld
Meny
Topp råvarer – Unike viner – Gode opplevelser
AX Mat & Vin står for ærlig, ureist og kortreist mat og drikke i sesong.
Vi bruker urter og grønnsaker vi har dyrket selv, både i maten og i våre egne øltyper.
AX som i et kornaks, naturlig og en viktig ingrediens i både mat og drikke.
Her finner du viner i alle klasser og fra alle verdenshjørner.
Mandag – søndag: 17.00 – 21.30
Forretter
Terrin av svin, fra Kabberud gård i Hurdal. Med syltet knutekål, trøffelemulsjon puffet svor og feld salat
Pork terrine from Kabberud farm in Hurdal. With pickled kohlrabi, truffle emulsion, crispy skin and lettuce
225,-
Allergens: sulfite and eggs
Drikkeanbefaling
Villa Antinori Bianco - 140 / 700
Frisk, lett og fruktig nese med hit av sitrus, fersken, appelsinblomst og aprikos.
Lys gul med grønnskjær.
Hotellets egen øl, AX Saison, 75 cl: 345,-
Tartar av saltbakte beter med hasselnøtt smør, steinsoppemulsjon, feld salat og ristede hasselnøtter
Tartar of salt-baked beetroots with hazelnut butter, porcini emulsion, lettuce and roasted hazelnuts
225,-
Allergens: hazelnuts and sulfite
Drikkeanbefaling
Domaine Rolet Arbois Chardonnay, Jura, Frankrike. Glass: 180,- | Flaske: 900,-
Klassisk Fransk løksuppe med Kraftkabbe (lokal spekepølse i fra Kabberud gård) og norsk Alpe-ost krutong
195,-
Classic French onion soup with local cured sausage and Norwegian “Alp cheese” toast
Allergens: wheat, mustard, sulfite, fish and eggs
Drikkeanbefaling
La Channelle Sancerre, Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike. Glass: 180,- | Flaske: 900,-
Hovedretter
Flatbiff av reinsdyr fra Røros, med pastinakkpure, tyttebærposjert pære, rosenkål og kremet viltsaus
Reindeer fillet steak with parsnip puree, lingonberry poached pear, Brussels sprouts and creamy venison sauce
569,-
Allergens: celery, sulfite and milk
Drikkeanbefaling
Les Olivieres Côtes du Rhône 160 ,- / 800,-
Boeuf bourguignon med potetpure.
Boeuf bourguignon with mashed potatoes
395,-
Allergen: milk and sulfite
Drikkeanbefaling
Peppoli Chianti Classico DOCG 160,- / 825,-
Bakt breiflabb med blomkålpure, grønnkål, gulrøtter, brent løk og bacon glace
Baked monkfish with cauliflower puree, kale, carrots, burnt onions and bacon glace
485,-
Allergens: Fish, milk, celery, sulfite.
Drikkeanbefaling
Prunotto Dolcetto d’Alba - 160 / 810,-
Fruktig nese med bjørnebær, kirsebær, markjordbær og nøtter. Fruktig og saftig i munnen med fast syrerik avslutning.
Skogsopp-arancini med hvit bønnepure, sauterte gulrøtter, grønnkål, syltede kantareller fra Hurdal og gremolata
Mushroom Arancini with white bean puree, sautéed carrots, kale, pickled chanterelles from Hurdal and gremolata
295,-
Allergens: sulfite and wheat
Drikkeanbefaling
Prazo de Roriz Douro - 150 / 750,-
Preget av modne røde og mørke bær, urter og krydder med innslag av salvie Saftig og bærpreget, god friskhet, bløte tanniner, mørke bær, god lengde. Dyp rubinrød. Lam & Okse
Side retter / side orders
Grillet Focaccia
75,-
Allergener: Hvete, selleri, sesamfrø
Pommes Frites
75,-
(250 gr.)
Aioli
65,-
(50 gr.)
Allergener: Egg, sennep
Våre populære og kortreiste hamburgere
AX - spesial med bacon & cheddar
Burger av høyrygg toppet med bacon, cheddar, salat, løk, tomat, urtemajones og pommes frites.
Beef burger with cheddar, bacon, onion, salad, tomato, herb mayo and fries.
340,-
Allergener: Egg, hvete, melk
Pulled pork sandwich (av svin fra Kabberud gård Hurdal)
Burgerbrød med BBQ marinert pulled pork, coleslaw, tomat, løk, salat og pommes frites.
Pulled pork sandwich with BBQ marinated pulled pork from Kabberud farm in Hurdal, coleslaw, lettuce, tomato, onions and fries
340,-
Allergens: wheat, eggs, milk, mustard and sulfite
Storfisker’n (med torsk fra Vaag i Henningsvær Lofoten)
Burger med filet av torsk Serveres med coleslaw, gremolata, salat, løk og pommes frites.
Burger with cod filet from Vaag in Henningsvær Lofoten Served with coleslaw, gremolata, onions and fries.
340,-
Allergens: fish, milk, wheat, eggs, mustard and sulfite
Drikkeanbefaling
Fram Chardonnay 160,- / 800,-
Prunotto Barbera d`Alba 160,- / 800,-
Desserter
Fritert camembert fra Gangstad gårdsysteri, med plommemarmelade og blåbær sorbet
Fried camembert from Gangstad, with plum jam and blueberry sorbet
210,-
Allergens: wheat, milk, egg and sulfite
Vår signaturdessert «Omelette Hurdal»
Sukkerbrød med Hurdalsrosevann, aroniabærkompott, granskuddis og marengs
Our signature dessert "Omelette Hurdal". Sponge cake with Hurdal rose water, chokeberry compote, spruce ice cream and meringue.
210,-
Allergens: Wheat, egg and milk
Vinanbefaling
Royal Tokaji Late Harvest 2016, Ungarn. 6 cl: 100,-
Et utvalg av hjemmelaget is og sorbet
165,-
Homemade sorbets and ice cream
Allergener: Egg, hvete, melk
Vinanbefaling
Royal Tokaji Late Harvest 2016, Ungarn. 6 cl: 100,-
Ikke rom for dessert?
Hva med et glass Champagne?
190,-
Maison Pol Roger, Epernay, Champagne. 12,5 cl.
Petit four
fra vårt konditori. Pr. stk.
35-
Dagens kake
med vaniljeis
145-