À la Carte Meny kveld
Meny
Topp råvarer – Unike viner – Gode opplevelser
AX Mat & Vin står for ærlig, ureist og kortreist mat og drikke i sesong.
Vi bruker urter og grønnsaker vi har dyrket selv, både i maten og i våre egne øltyper.
AX som i et kornaks, naturlig og en viktig ingrediens i både mat og drikke.
Her finner du viner i alle klasser og fra alle verdenshjørner.
Mandag – søndag: 17.00 – 21.30
Forretter
Terrin av hotellets egne kortreiste griser
fra Kabberud gård, glasert plomme og puffet svor. Frisk sommer salat
175,-
Allergener: Sulfitt
Drikkeanbefaling
Riesling by Hurdalsjøen Hotell. Kunstnervin - Nico Widerberg - Vi To, Rheingau Tyskland. Glass: 155,-
775,-
Hotellets egen øl AX Saison - 75 cl
345,-
Kremet fisk- og blåskjellsuppe
med asparges og vårløk
195,-
Allergener: Melk, fisk, skalldyr, sulfitt
Drikkeanbefaling
Domaine Rolet Etoile. Chardonnay. Jura, Frankrike. Glass: 180,-
890,-
Marinert steinsopp
195,-
med cashewkrem, salat, cherry tomat og ramsløkolje. Vegan
Drikkeanbefaling
Pradalupo Roero Arneis. Arneis. Piemonte, Italia. - Glass: 140,-
710,-
Hovedretter
CÆSARSALAT
med kyllingbryst fra Hovelsrud Gård, ristet kraftkabbe-spekepølse fra Kabberud Gård i Hurdal og revet parmesan. Serveres med krutonger
295,-
Allergener: isk, egg, melk, sennep, hvete
Drikkeanbefaling
Maison Alexandre Bonnet Champagne. 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay. Frankrike. Glass: 190,-
950,-
Banfi La Pettegola Vermentino. Vermentino Bolgheri, Toscana, Italia. Glass: 150,-
755,-
Reinsdyr fra Valdres
med grillet hjertesalat, smørdampet nepe og reddik, portvinglace og urtebakte småpoteter. Serveres med rørte tyttebær
495,-
Allergener: Melk, selleri, sulfitt
Drikkeanbefaling
Domaine Chaume-Arnaud Côtes du Rhône. Garnacha 40%, Syrah 40%, Cinsault 20%. Rhône, Frankrike. Glass: 160,-
790,-
Indrefilet av okse fra Mjøs-distriktet
med grillet asparges, brent løk, timiansaus og potetpure tilsmakt ramsløk
475,-
Allergener: Melk, selleri, sulfitt
Drikkeanbefaling
Heitlinger Spätburgunder. Spätburgunder / Pinot Noir. Baden, Tyskland. Glass: 175,-
875,-
Stekt havabbor
med smørdampet sommerkål, glasert gulrot med honning fra Hurdal. Kremet skalldyrsaus med blåskjell og urtebakte småpoteter
475,-
Allergener: Fisk, melk, selleri, skalldyr, sulfitt
Drikkeanbefaling
Mud House Sauvignon Blanc. Sauvignon blanc. Marlborough, New Zealand. Glass: 135,-
675,-
Domaine Faiveley Chardonnay. Chardonnay. Burgund, Frankrike. Glass: 180,-
890,-
Polenta
med grillet hjertesalat, asparges, stekt tomat, brent løk og salsa verde. Serveres med urtebakte småpoteter. (Vegan)
395,-
Allergener: Hvete, selleri, sesamfrø
Drikkeanbefaling
Hurdalsjøen Hotell Langhe Nebbiolo Kunstnervin – Sverre Bjertnes - Moren. Langhe, Piemonte, Italia - Glass: 155,-
755,-
Grillet Focaccia
65,-
Allergener: Hvete, selleri, sesamfrø
Pommes Frites
65,-
(250 gr.)
Aioli
65,-
(50 gr.)
Allergener: Egg, sennep
Våre populære og kortreiste hamburgere
Pop Star
Hamburger av høyrygg med cheddar, maispure, popcorn, salat, tomat, rødløk og pommes frites
295,-
Allergener: Egg, hvete, melk
Svin på skogen
Hamburger av høyrygg toppet med cheddar, sprøstekt bacon, confitert svin fra Kabberud gård, baconmajones og pommes frites
295,-
Allergener: Egg, hvete, melk, sennep, sulfitt
Fiskelykke
Hamburger av gjedde fra Hurdalsjøen med purre, hvitløk og urter. Serveres med rødkålsalat, urtemajones og pommes frites med dillsalt
295,-
Allergener: Egg, hvete, melk, sennep, sulfitt
Drikkeanbefaling
Hotellets egen lagerøl - Kor i Granskauen- 33 cl
135,-
Hotellets egen golden ale, Gullkorn. 33 cl
135,-
Raimonda Barbera d`Alba. Dyp rubinrød, mørk frukt og jordlige overtoner. Barbera. Piemonte, Italia. Glass: 145,-
710,-
Desserter
Hvitvinskokt rabarbra med friske jordbær og honningis
serveres med honningkjeks. Honning fra Ruud gård
195,-
Allergener: Melk, egg, havre, hvete
Vinanbefaling
Corte Giara Recioto della Valpolicella 2015. 70% Corvina Veronese, 30% Rondinella. Veneto, Italia - 6 cl
110,-
Vår signaturdessert «Omelette Hurdal»
185,-
Sukkerbrød med Hurdalsrosevann, aroniabærkompott, granskuddis og marengs
Allergener: Egg, hvete
Vinanbefaling
Royal Tokaji Late Harvest 2016. Ungarn - 6 cl
100,-
Et utvalg av hjemmelaget is og sorbet
165,-
Allergener: Egg, hvete, melk
Vinanbefaling
Royal Tokaji Late Harvest 2016. Ungarn - 6 cl
100,-
Creme Brûlèe
med mjødurt og hjemmelagd jordbærsorbet
235,-
Allergener: Egg, melk
Vinanbefaling
Royal Tokaji Late Harvest 2016. Ungarn - 6 cl
100,-
Ikke rom for dessert? Hva med et glass Champagne?
190-
Petit four
fra vårt konditori. Pr. stk.
35-
Dagens kake
med vaniljeis
145-