À la Carte Meny kveld

Meny

Topp råvarer – Unike viner – Gode opplevelser

AX Mat & Vin står for ærlig, ureist og kortreist mat og drikke i sesong.
Vi bruker urter og grønnsaker vi har dyrket selv, både i maten og i våre egne øltyper.
AX som i et kornaks, naturlig og en viktig ingrediens i både mat og drikke.
Her finner du viner i alle klasser og fra alle verdenshjørner.

Mandag – søndag: 17.00 – 21.30

Forretter

Terrin av hotellets egne kortreiste griser

fra Kabberud gård, glasert plomme og puffet svor. Frisk sommer salat

175,-

Allergener: Sulfitt

Drikkeanbefaling

Riesling by Hurdalsjøen Hotell. Kunstnervin - Nico Widerberg - Vi To, Rheingau Tyskland. Glass: 155,-

775,-

Hotellets egen øl AX Saison - 75 cl

345,-

Kremet fisk- og blåskjellsuppe

med asparges og vårløk

195,-

Allergener: Melk, fisk, skalldyr, sulfitt

Drikkeanbefaling

Domaine Rolet Etoile. Chardonnay. Jura, Frankrike. Glass: 180,-

890,-

Marinert steinsopp

195,-

med cashewkrem, salat, cherry tomat og ramsløkolje. Vegan

Allergener: Cashew

Drikkeanbefaling

Pradalupo Roero Arneis. Arneis. Piemonte, Italia. - Glass: 140,-

710,-

Hovedretter

CÆSARSALAT

med kyllingbryst fra Hovelsrud Gård, ristet kraftkabbe-spekepølse fra Kabberud Gård i Hurdal og revet parmesan. Serveres med krutonger

295,-

Allergener: isk, egg, melk, sennep, hvete

Drikkeanbefaling

Maison Alexandre Bonnet Champagne. 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay. Frankrike. Glass: 190,-

950,-

Banfi La Pettegola Vermentino. Vermentino Bolgheri, Toscana, Italia. Glass: 150,-

755,-

Reinsdyr fra Valdres

med grillet hjertesalat, smørdampet nepe og reddik, portvinglace og urtebakte småpoteter. Serveres med rørte tyttebær

495,-

Allergener: Melk, selleri, sulfitt

Drikkeanbefaling

Domaine Chaume-Arnaud Côtes du Rhône. Garnacha 40%, Syrah 40%, Cinsault 20%. Rhône, Frankrike. Glass: 160,-

790,-

Indrefilet av okse fra Mjøs-distriktet

med grillet asparges, brent løk, timiansaus og potetpure tilsmakt ramsløk

475,-

Allergener: Melk, selleri, sulfitt

Drikkeanbefaling

Heitlinger Spätburgunder. Spätburgunder / Pinot Noir. Baden, Tyskland. Glass: 175,-

875,-

Stekt havabbor

med smørdampet sommerkål, glasert gulrot med honning fra Hurdal. Kremet skalldyrsaus med blåskjell og urtebakte småpoteter

475,-

Allergener: Fisk, melk, selleri, skalldyr, sulfitt

Drikkeanbefaling

Mud House Sauvignon Blanc. Sauvignon blanc. Marlborough, New Zealand. Glass: 135,-

675,-

Domaine Faiveley Chardonnay. Chardonnay. Burgund, Frankrike. Glass: 180,-

890,-

Polenta

med grillet hjertesalat, asparges, stekt tomat, brent løk og salsa verde. Serveres med urtebakte småpoteter. (Vegan)

395,-

Allergener: Hvete, selleri, sesamfrø

Drikkeanbefaling

Hurdalsjøen Hotell Langhe Nebbiolo Kunstnervin – Sverre Bjertnes - Moren. Langhe, Piemonte, Italia - Glass: 155,-

755,-

Grillet Focaccia

65,-

Allergener: Hvete, selleri, sesamfrø

Pommes Frites

65,-

(250 gr.)

Aioli

65,-

(50 gr.)

Allergener: Egg, sennep

Våre populære og kortreiste hamburgere

Pop Star

Hamburger av høyrygg med cheddar, maispure, popcorn, salat, tomat, rødløk og pommes frites

295,-

Allergener: Egg, hvete, melk

Svin på skogen

Hamburger av høyrygg toppet med cheddar, sprøstekt bacon, confitert svin fra Kabberud gård, baconmajones og pommes frites

295,-

Allergener: Egg, hvete, melk, sennep, sulfitt

Fiskelykke

Hamburger av gjedde fra Hurdalsjøen med purre, hvitløk og urter. Serveres med rødkålsalat, urtemajones og pommes frites med dillsalt

295,-

Allergener: Egg, hvete, melk, sennep, sulfitt

Drikkeanbefaling

Hotellets egen lagerøl - Kor i Granskauen- 33 cl

135,-

Hotellets egen golden ale, Gullkorn. 33 cl

135,-

Raimonda Barbera d`Alba. Dyp rubinrød, mørk frukt og jordlige overtoner. Barbera. Piemonte, Italia. Glass: 145,-

710,-

Desserter

Hvitvinskokt rabarbra med friske jordbær og honningis

serveres med honningkjeks. Honning fra Ruud gård

195,-

Allergener: Melk, egg, havre, hvete

Vinanbefaling

Corte Giara Recioto della Valpolicella 2015. 70% Corvina Veronese, 30% Rondinella. Veneto, Italia - 6 cl

110,-

Vår signaturdessert «Omelette Hurdal»

185,-

Sukkerbrød med Hurdalsrosevann, aroniabærkompott, granskuddis og marengs

Allergener: Egg, hvete

Vinanbefaling

Royal Tokaji Late Harvest 2016. Ungarn - 6 cl

100,-

Et utvalg av hjemmelaget is og sorbet

165,-

Allergener: Egg, hvete, melk

Vinanbefaling

Royal Tokaji Late Harvest 2016. Ungarn - 6 cl

100,-

Creme Brûlèe

med mjødurt og hjemmelagd jordbærsorbet

235,-

Allergener: Egg, melk

Vinanbefaling

Royal Tokaji Late Harvest 2016. Ungarn - 6 cl

100,-

Ikke rom for dessert? Hva med et glass Champagne?

190-

Petit four

fra vårt konditori. Pr. stk.

35-

Dagens kake

med vaniljeis

145-